on Utorak, 21 Maj 2019. Posted in Blog

Iako nam je prva asocijacija na ciglu eksterijer, ona je popularna i u enterijeru, daje nam osećaj topline i predstavlja savršenu kombinaciju modernog i rustičnog, kao i romantičnog. Pitanje je šta tačno želimo da postignemo, i onda u kombinaciji sa nameštajem postižemo potpuni efekat. Pločice pravilnog oblika boje terakote, jarko crvene , bele, braon ili oker izgledaju vrlo zanimljivo u stambenom prostoru, naročito u modernim stanovima/kućama, gde nema previše stvari, ni detalja. Takođe odlično izgleda u kombinaciji sa rustičnim ili romantičnim motivima. Prirodna ukrasna cigla izgleda izuzetno interesantno  i kao dizajn enterijera restorana/kafica itd. Što se tiče stana ili kuće, prirodnom ciglom možemo naglasiti pojedine zidove i uklopiti je u dati prostor. Ukoliko je u pitanju stambeni prostor, nema potrebe da budu svi zidovi od cigle, vec ćemo naglasiti ono sto želimo. Poneki zid, a ukoliko je u pitanju kuća, mozemo i potporne stubove obložiti opekom.

Evo kako to izgleda na jednom primeru:

Ukrasna cigla za zidove

Zidna obloga od opeke posebno se preporučuje za prostrane dnevne boravke, iako izgleda interesantno i u spavaćoj sobi ili na zidu kuhinje, trpezarije, hodnika ili kupatila.

Ukrasne cigle za zid

Opeka prefarbana belom bojom unutar dnevnog boravka. Lako uklopiva uz sve, otvara prostor.

Prirodna cigla je odlično rešenje i zai podlogu za tv komodu, kao i za garnituru za sedenje, sto za ručavanje, gornje i donje elemente u kuhinji, lavabo, kadu, kao i zid u kupatilu, takođe možemo kamin ozidati opekom. Evo kako to može da izgleda:

Ukrasna cigla za zid

Vrlo lepo izgleda i u kuhinji, dodaje dodatnu toplinu, a u isto vreme je moderno i rustično. Sve zavisi od detalja, oni boje konačnu sliku, kako u kuhinji, tako i u svakom drugom delu stambenog prostora.

Ukrasni zidovi od stare cigle

Unutar kupatila, samo jedna od ideja u moru predivnih ideja opeke unutar kupatila.

Zid od cigle u dnevnom boravku

Ozidani kamin, ovde u spavaćoj sobi, naravno, može i u dnevnom boravku.

Masivni svodovi od prirodne cigle u dnevnom boravku  takođe izgledaju veoma moćno i zanimljivo.

Ukrasna cigla za zid u dnevnoj sobi

 

Na cigle se mogu okaciti i police, ogledalo. Fotografije, zidne lampe itd. I time ukrasiti dodatno željeni zid i akcentovati toplinu doma.


Sa opekom tesko mozete pogrešiti, lepo se uklapa u bilo koji deo stambenog prostora (kao i poslovnog), od dnevnog boravka, do kuhinje, kupatila itd. Ima jako puno ideja, ovo su samo neke od njih, tako da je zaista dobar izbor, kao i kvalitetan, dugotrajan, i večno uklopiv, moderan unutar prostora, poput male crne haljine